Σιρόν παραδοσιακό

Υλικά

Για (6 μερίδες):

500 γρ Σιρόν.
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι.
200 γρ. βούτυρο.
3-4 σκελίδες τριμμένο σκόρδο.
Αλάτι


Εκτέλεση

Τοποθετούμε 500 γρ σιρόν σε ένα ταψί, όρθια κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Αφού βράσει το νερό το ρίχνουμε πάνω στο σιρόν, μέχρι ίσα ίσα να τα καλύψουμε με αυτό.

Περιμένουμε να μαλακώσουν γύρω στα 10-12 λεπτά.

Παράλληλα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μισό ποτήρι νερό μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι και λίγο αλάτι.

Το ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι & προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο.

Αφού βράσει το βγάζουμε από την φωτιά & προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά όλο το μείγμα με μια κουτάλα.

Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το σιρόν. (την ώρα που ρίχνουμε το μείγμα φροντίζουμε να δημιουργήσουμε κενό σε αρκετά σημεία μεταξύ του σιρόν, ώστε να φτάσει το μείγμα μέχρι τον πάτο του ταψιού μας.)

Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και σερβίρουμε…