Στριφτή καρυδόπιτα

Υλικά

6 φυλλωτά μεγάλα ή μικρά ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

1 κούπα καρύδια

1 κούπα αμύγδαλα

100 γρ σουσάμι

1 κουταλιά κανέλα

4-5 κουταλίες ζάχαρη

1 φλυτζάνι σπορέλαιο


Εκτέλεση

Βρέχουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν πάνω σε ένα πανί για 10-15 λεπτά.

Αφού μαλακώσουν λαδώνουμε όλα τα φύλλα και βάζουμε την γέμιση και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα φύλλα σε ρολό.

Τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και λαδώνουμε άλλη μια φορά τα φύλλα από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και γλυκιά κολοκυθόπιτα.