Τραχανάς ολικής αλέσεως

Υλικά

Για (4-5 μερίδες):
5-6 κούπες νερό.
1/2 κούπα τραχανά ολικής αλέσεως.
1 κουτάλι σούπας βούτυρο.
Αλάτι & πιπέρι.


Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει.

Προσθέτετε  ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει, τον τραχανά.

Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που.

Όταν βράσει προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο και αλατοπίπερο (όσο εσείς θέλετε).

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε τον τραχανά πολύ ζεστό.