Τυρόπιτα – Πρασόπιτα – Σπανακόπιτα – Κιμαδόπιτα

Υλικά

6 φυλλωτά μεγάλα ή μικρά ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.

Σπορέλαιο.

Γέμιση της αρεσκείας σας (Τυρί, σπανάκι, πράσο, κιμά).

Μισή κούπα γάλα.

1 αυγό.


Εκτέλεση

Βρέχουμε γρήγορα τα φύλλα κάτω από την βρύση και από τις δυο πλευρές.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε μια πετσέτα 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν. Το ίδιο κάνουμε σε όλα τα φύλλα.

Λαδώνουμε το ταψί.

Τοποθετώντας το κάθε φύλλο το λαδώνουμε με ένα πινέλο.

Ανά δυο φύλλα βάζουμε τη γέμιση που μας αρέσει.

Αναμιγνύουμε μισή κούπα γάλα και ένα αυγό. Τα χτυπάμε και τα περιχύνουμε πάνω στην πίτα.

Τέλος πριν την ψήσουμε την τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι για να απορροφήσει τα υγρά.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.